Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 13-07-2024 om 23:06  |  link  |  bewaar  |  print

OpStapActiviteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina. De activiteiten staan in chronologische volgorde. Het plaatsen van berichten, aankondigingen, in deze rubriek is gratis tenzij het commerciële activiteiten betreft. Dag en datum staan er boven. Let op: Alle activiteiten die iedere week op dezelfde dag plaats vinden leest u onderaan dit artikel. Wij gaan ervan uit dat deze activiteiten bij de deelnemers inmiddels bekend zijn.

Activiteiten kunt u mailen aan redactie@wieringernieuws.nl. Een activiteit ook op de voorpagina plaatsen en/of een advertentie plaatsen betreffende een activiteit, dit kan. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. U kunt ons mailen voor de mogelijkheden.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea


Klik op de activiteit voor meer informatie

donderdag 18 juli
Repaircafé in het Posthuis in Middenmeer

MIDDENMEER - Donderdag 18 juli weer Repaircafé in het Posthuis in Middenmeer!

Op donderdag 18 juli (altijd de 3e donderdag van de maand) is er van 10:00 tot 12:00 uur weer een Repaircafé in het Posthuis in Middenmeer.
Bij het Repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten, kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven voor het Repaircafé. U kunt gewoon tussen 10:00 en 12:00 uur binnen komen lopen in het Posthuis.

Tijdens het Repaircafé is er ook open inloop. U kunt hier even een kop koffie komen drinken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227- 60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 12:00 uur) of per mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl
Zie voor meer informatie ook: www.repaircafe.nl

zaterdag 20 juli
Deze zomer exposeert de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders

HIPPOLYTUSHOEF - Deze zomer exposeert de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders (NvZ) in de sfeervolle Middeleeuwse Hippolytuskerk te Hippolytushoef.


(afbeelding aangeleverd, Dolf Middelhof)

De Vereniging van Zeeschilders komt met een verre terugblik eigenlijk voort uit ons maritieme verleden van de 17e eeuw. Aanvankelijk vooral ambachtelijk en afbeeldend. Pas na de Tweede Wereldoorlog richtte een groep kunstenaars met vooral artistieke aspiraties zich op vorming van de vereniging in huidige vorm. Vanaf het begin bestaat er ook een band met de Koninklijke Marine. Statutair is vastgelegd dat twee leden van het bestuur daaruit afkomstig zijn. De huidige voorzitter – Reginald Visser - woont als gepensioneerd marineofficier zelfs in Hippolytushoef, waar dus nu wordt geëxposeerd.

De NvZ laat zich trouwens regelmatig in de Noordkop zien en in het nabije verleden was dat onder meer in Den Helder, Oosterland op Wieringen en in Kolhorn. Bij de komende tentoonstelling is het werk van 11 kunstenaars te bezichtigen. Van Winnifred Bastian uit Voorburg, Suzanne Glerum uit Amsterdam, Maarten Groot uit Santpoort-Noord, Leentje Leinders uit Sijbekarspoel, Edith Madou uit Deventer,Dolf Middelhoff uit Amstelveen, Ageeth van den Oever uit Lutjewinkel, Margot Olde Loohuis, Peter Smit uit Amsterdam, Aly van der Wal uit Zoutkamp en Coob Zeeman uit Bolsward. Een gevarieerd gezelschap. Niet alleen met schilderijen maar ook met beeldhouwwerk en keramiek.

Bij de opening op zaterdag 20 juli om 15.30 uur zal ook Maarten Versluis het woord voeren. Wethouder in de gemeente Hollands Kroon. Verder wordt is er passend muzikale omlijsting door accordeonist Piet Bruul en zanger Jan van de Wal.
Belangstellenden van harte welkom.

De tentoonstelling is na de opening tot en met de open monumentendag op zondag 15 september elke week van woensdag tot en met zondag gratis te bezichtigen.
Uitzonderingen zijn de kermisdagen in de eerste week van augustus. En 1 september, de herdenking van de ‘De storm van 1674’ (ook in de Hippolytuskerk).
zaterdag 20 juli
Ontdek de bijzondere planten van De Verzakking bij het AmstelmeerOnder de Waddendijk bij De Verzakking, in de buurt van de Van Ewijcksluis, lekt zeewater naar het Amstelmeer. Dat maakt de natuur achter de dijk heel bijzonder.
Ga zaterdag 20 juli mee met de gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar bijvoorbeeld rode ogentroost en het goudknopje uit Afrika.
Een lekkende Waddendijk zorgt voor zeer bijzondere planten
De Waddendijk bij het Amstelmeer vertoont een mankement. Door de slappe ondergrond lekt zeewater naar het meer. Dat maakt de natuur achter de dijk bijzonder. Hier groeien planten die zout in de bodem kunnen verdragen.
In dit binnendijkse natuurgebied vind je planten die we vooral op de zoute kwelders langs de Waddenzee vinden. Bijvoorbeeld rode ogentroost. Vroeger meende men dat de plant nuttig was bij oogproblemen.
Verder groeit er de rietorchis en de koekoeksbloem. En nog een speciale: het goudknopje dat oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Zo dicht bij de Waddenzee zijn er ook altijd veel vogels te zien.
Neem een fototoestel mee, de planten zijn vaak schitterend om te fotograferen. Heb je een verrekijker, neem die ook mee voor de vogels. Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan.

Wanneer: zaterdag 20 juli 2024 van 19:00 uur tot 21:00 uur
Vertrekpunt: Vogeluitkijkpunt (Van Ewijcksluis) nabij Amsteldiepweg 1; 1761 JW Anna Paulowna

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl
zondag 21 juli
Kweldervegetatie Normerven zondag 21 juliDeze middag, bij laagtij, is er gelegenheid om met Natuurvereniging Wierhaven de plantenrijkdom op het Normerven te verkennen. We vertellen wat over het gebied en we gaan kijken wat we op het gebied van planten tegenkomen.
Deze getijdenzone van het wad is heel interessant. De kweldervegetatie op de grens van zee en land heeft, afhankelijk van het vocht- en zoutgehalte, een geheel eigen karakter.
Het gebied is een HVP (Hoogwatervluchtplaats), een gebied aan de randen van kwelders, waar vogels bij vloed een plek zoeken om te wachten tot het weer eb wordt.
Het is gewoonlijk voor publiek gesloten en het is dan ook heel bijzonder dat we hier mogen kijken. We zijn heel benieuwd wat we gaan zien!
Informatie:
Tijd: zondag 21 juli 2024 om 15.30 uur
Verzamelplaats: vogelobservatiepunt aan het einde van de Normerweg, Hippolytushoef
Aanmelden tot en met zaterdag 20 juli per e-mail bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer
Kosten: €2,- (deelname voor leden en kinderen tot 18 jaar gratis)
Maximaal 12 deelnemers

zondag 21 juli
SCHAPEN SCHEREN OP ZONDAG 21 JULI BIJ HET RUNDVEEMUSEUMZondag 21 juli staat het schapen scheren op het programma van het Rundveemuseum in Aartswoud. Stefan Poel, die speciaal is aangesteld om met de cliënten van Pluzorg voor de dieren van het museum te zorgen, neemt dit klusje ter hand. Er worden twee sessies gebruikt om de schapen van hun wollen jas te ontdoen. Om 13.00 uur en om 14.30 uur ontkomen de Zwartbles, het Heideschaap en de Baggerbonten er niet aan en worden ze vakkundig van hun wolletje bevrijd. Het schapen scheren is een mooi schouwspel voor jong en oud. Bezoekers kunnen ook een rondleiding krijgen over het terrein.
Om te laten zien wat er allemaal kan met schapenwol komt Tamara van ‘Aarde werkt’ viltworkshops geven. Verder is er natuurlijk veel jong leven. In het weiland staan de bijzondere koeien met hun kalfjes te pronken. Het Rundveemuseum is de aangewezen plek om de schaarse koeienrassen te huisvesten en er verder raszuiver mee te fokken en laat dat graag zien. Er is ook veel specifieks over te vertellen en daarom zijn er om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur rondleidingen op het erf. Voor jong en oud boeiend en leerzaam. Kinderen kunnen verder nog leuke activiteiten uitproberen. Dit alles maakt het tot een mooi uitstapje in de natuurrijke omgeving van Aartswoud.
Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Meer informatie en het maken van een reservering kan via info@rundveemuseum.nl
zaterdag en zondag 27 28 juli
Middeleeuws Kampement in de zomervakantie bij Kasteel RadboudMedemblik – Ga terug naar de middeleeuwen bij Kasteel Radboud! In het weekend van 27 en 28 juli kampeert de Hanzecompagnie weer op het kasteelterrein. Tijdens dit Middeleeuws Kampement laten ze oude ambachten zien, zoals borduren, boekbinden en touwslaan. Maak kennis met de pestdokter en luister naar de verhalen van de boogschutter.

De Hanzecompagnie
De Hanzecompagnie dankt zijn naam aan het middeleeuwse verbond van Hanzesteden, opgericht door de kooplieden. Dankzij die samenwerking konden de steden makkelijk handelen en hun belangen verdedigen. De Hanzesteden waren rijk genoeg om ridders en soldaten in te huren.

Middeleeuws Kampement gratis te bezoeken
Het Middeleeuws Kampement speelt zich af op het kasteelplein en is vrij toegankelijk. Als je ook naar het museum wilt, raden we aan je tickets van tevoren te bestellen, maar dat is niet verplicht.

Prijzen en reserveren museum
Toegangsprijzen: Vanaf 13 jaar € 9,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 6,50 per kind, kinderen t/m 4 jaar gratis. Heb je een Museumkaart of een Vriendenloterij VIP kaart? Ook dan is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl/activiteiten.
zondag 4 augustus
Op zondag 4 augustus om 14.30 uur geeft zangeres Joia een gratis concert

Gratis voorstelling in het Timorpark

Op zondag 4 augustus om 14.30 uur geeft zangeres Joia een gratis concert. In het muzikale manifest gooit de zangeres en schrijver het strijdbijltje erbij neer. Wat als het leven geen wedstrijd is? Ze stopt cold-turkey met winnen en vindt een nieuw antwoord op de onmogelijke vraag: 'Hoe leef je een leven?' Met liedjes en leefregels daagt Joia zichzelf en haar publiek uit om een zachter bestaan te omarmen.
'Joia zet haar hart open voor het grote en het kleine, wil de dingen die haar angst inboezemen juist leren kennen en wat je normaal misschien bijna niet durft te denken zingt ze uitbundig in een prachtig lied. ‘ So-Fi
Na haar met vijf sterren bekroonde debuutalbum Living it Now, theatertours Zacht en Aegje, klinken in ROER de Nederlandse liederen van haar gelijknamige nieuwe album. Joia is een troubadour en maakt zich hard voor de zachtheid. Ze brengt dromerige liedjes vol zeggingskracht en doet denken aan een Nederlandse Joni Mitchell.
De gratis voorstelling begint om 14.30 uur en wordt aangeboden door de Helderse Serviceclubs en Vrienden van Den Helder.
In geval van slecht weer vindt het optreden plaats in Theater de Kampanje.

zondag 11 augustus
Studio Blank

DEN OEVER - Optreden Han Bennink // Het Eric Boeren 4Tet bij Studio BlankOp zondag 11 augustus om 14.00 is de opening van een expositie met beeldend werk van Han Bennink in de galerieruimte van Studio Blank waarna hij samen met Het Eric Boeren 4Tet een optreden zal houden in een informele huiskamerconcert setting.
De laatste keer dat Han Bennink optrad in Den Oever was in jazzboerderij Bij Max, waar hij na de officiële opening in 1967 als een van de eerste artiesten optrad.
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar; reserveer uw ticket via info@studioblank.nl
zaterdag 13 augustus
Zomerbraderie Hippo


zondag 1 september
DE STORM VAN 1674

DE STORM VAN 1674 NHIPPOLYTUSHOEF - Dit jaar is het 350 jaar geleden dat een tornado de kerk verwoestte. Een gebeurtenis die we niet zomaar ongemerkt voorbij laten gaan! Schermafbeelding-2024-06-04-220253-250 Op zondagmiddag 1 september 2024 organiseren wij daarom een stormachtige middag in de Hippolytuskerk met de bekende Noord-Hollandse weerman Jan Visser. Tijdens het evenement gaan we terug in de tijd naar woensdag 1 augustus 1674: een warme en benauwde dag die zou eindigen in een knetterend onweer. Er vielen kanjers van hagelstenen en de wind zwol aan tot orkaansterkte. De storm raasde over heel West-Europa en veroorzaakte bepaald niet alleen op Wieringen een gigantische schade. Het was een enorme ramp. Een nieuwsbron uit Medemblik meldt over dit gebeuren het volgende: 1674. Den 1. Augustus in den avontstont zag men uitter Zee opkomen, een sware donkere lugt, verzelt met vinnige blixemstralen, door malkander kruislings, en sware donderslagen, de winden waayden ogelyk uit alle hoeken: zynde een zoorte van een Orcaan gelyk zy veel in Oost en West-Indien hebben… De dichter Gerrit Jansz. Kooch schrijft later: Dees wint quam hier soo metter vlucht gelijck een blicksem uyt de lucht ‘s avons wat voor de klock van acht uren met sulck een schrickelick tempeest geen huijs waer ongeschent geweest Toen het ‘schrickelick tempeest’ was uitgeraasd, lag de Hippolytuskerk er troosteloos bij. De toren was zo’n beetje gehalveerd en het middenschip was helemaal ingestort. Alleen het koor stond nog overeind. Het duurde twee jaar tot het gebouw in 1676 kon worden hersteld. De nieuwe muren werden nu met baksteen gemetseld in plaats van de tufsteen waar de kerk oorspronkelijk mee was opgetrokken. Daardoor zijn de sporen van de herbouw nog goed zichtbaar in de stenen van de buitenmuur. De restauratie kon worden bekostigd dank zij bijdragen van de zeven steden uit het Noorderkwartier. Dit was een verplichte hulp, opgelegd door de overheid (de Hervormde Kerk was feitelijk de staatskerk in die tijd). Het gebrandschilderde herdenkingsraam in de noordgevel van de kerk herinnert aan deze gebeurtenis. De betrokken steden staan, helaas niet meer allemaal goed leesbaar, met naam en gemeentewapen op het raam vermeld. Tijdens het evenement op 1 september zal deze episode uit de rijke geschiedenis van de Hippolytuskerk centraal staan. De belangrijkste bijdrage zal worden geleverd door de bekende Noord-Hollandse weerman Jan Visser. Hij houdt een presentatie over extreme weerfenomenen en welke wij daarvan misschien nog kunnen verwachten in de komende decennia. Een aantal oorspronkelijke teksten die destijds naar aanleiding van de ramp zijn geschreven, krijgen aandacht in declamatie en muziek. We gebruiken deze teksten in het oorspronkelijke oud-Nederlands, zoals ze bewaard zijn gebleven. Rob Buursink zal, als stem uit het verleden, de declamaties verzorgen. De muziek voor deze middag is speciaal gecomponeerd door Kors Jan Snoeij, organist van de Hippolytuskerk. Dina Popma zingt liederen op de oude teksten en op het monumentale Knipscheerorgel wordt onder meer de Stormrapsodie uitgevoerd, m. m. v. Peter Houdijk op tuba. Schermafbeelding-2024-06-04-220314Ook de expositie van zeeschilders, waarbij verschillende individuele opvattingen over het fenomeen storm esthetisch tot uitdrukking komen, is deze middag nog geopend en te bekijken. De Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk dankt haar bestaan aan donateurs die de kerk een warm hart toedragen. Deze middag is daarom gratis toegankelijk voor iedereen! Omdat we veel belangstelling verwachten, vragen we alleen uw aanmelding per e-mail. Wacht daarmee niet te lang want vol = vol! Praktische informatie: • Zondagmiddag 1 september • Aanvang 15.30, einde ± 17.30 uur • Toegang gratis, uw gift voor de Stichting Vrienden wordt zeer op prijs gesteld. • Aanmelden via e-mail: storm1674@hippolytuskerk.nl N.B. Gelieve in uw mail aan te geven met hoeveel personen u komt!


dinsdag 10 september
Historische Hereniging Wieringen

Schermafbeelding-2024-01-03-121948 Openstelling archief van 13:30 tot 16:30 uur Het archief is van mei t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak. U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer. Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)
vrijdag 13 september
Bingowoensdag 18 september
Muzikale avond, opening van het seizoen Vrouwen van Nu Wieringen

Vrouwen-van-Nu-Wieringen-logo We openen het najaarsseizoen opnieuw met muziek omdat dit bij onze leden goed in de smaak valt. We maken er weer een feestelijke avond van. Gasten zijn van harte welkom om met ons mee te genieten. Datum: 18 september 2024; Aanvang 20.00 uur; Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland; Gasten zijn van harte welkom; Entree leden: € 9,=, niet leden € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze. Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen

zaterdag 28 september
Historische Hereniging Wieringen extra openstelling

Schermafbeelding-2024-01-03-121948 Openstelling archief van 13:30 tot 16:30 uur Het archief is van mei t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak. U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer. Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)

dinsdag 8 oktober
Historische Hereniging Wieringen

Schermafbeelding-2024-01-03-121948 Openstelling archief van 13:30 tot 16:30 uur Het archief is van mei t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak. U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer. Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)

woensdag 16 oktober
Schrijfster Afra Beemsterboer bij Vrouwen van Nu Wieringen

Vrouwen-van-Nu-Wieringen-logo Afra Beemsterboer publiceerde bij uitgeverij Westfriesland al vijf romans. Haar hele oeuvre is inmiddels groot. De schrijfster debuteerde in 1990. Afra woont inmiddels in Broek op Langedijk en verdeelt haar aandacht tussen haar werk, kinderen, huis en het schrijven van romans. Schrijven loopt als een rode draad door haar leven, het ene moment wat dunner dan het andere. 'Ik heb het bekeken als een hobby, als een heerlijke bezigheid naast mijn werk', schrijft Afra op haar website. In april 2023 kwam haar laatste boek uit: 'De tuin van Teun'. Verder schreef ze onder andere de boeken: Met de stroom mee (2020), De Muurbloem (2013), Het verborgen huis (2006), een verhalenbundel en meer. Datum: 16 oktober 2024; Aanvang 20.00 uur; Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland; Gasten zijn van harte welkom; Entree leden: € 9,=, gasten € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze. Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen

dinsdag 12 november
Historische Hereniging Wieringen

Schermafbeelding-2024-01-03-121948 Openstelling archief van 13:30 tot 16:30 uur Het archief is van mei t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak. U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer. Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)

woensdag 20 november
Muzikaal- en theaterspektakel DOREMIcheal bij Vrouwen van Nu Wieringen

Vrouwen-van-Nu-Wieringen-logo Een muzikaal- en theaterspektakel met Michiel Hoogendijk, de pianist op wielen. Dit wordt een super gezellige middag. Wilt u als gast meegenieten, u bent van harte welkom. Datum: 20 november 2024; Aanvang 15.00 uur; Locatie: café Waddenzee, Westerlanderweg 47 te Westerland; Gasten zijn van harte welkom; Entree leden: € 9,=, gasten € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze. Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen

vrijdag 8 december
bingo-bewegende-animatie-0016_1

Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef Bingo in het Dorpshuis Hippolytushoef Een gezellige avond met mooie prijzen. 1 boekje kost € 7,-- , dit is voor 10 rondes. Het laatste vel is voor een geldprijs ronde, deze prijs kan oplopen tot € 150,-- bij meer dan 60 deelnemers. De drankjes worden door onze vrijwilligers verzorgd. Kom eens gezellig binnen. Deze avond wordt georganiseerd door de Dörper Activiteiten Sociëteit ( de D.A.S. )

dinsdag 10 december
Historische Hereniging Wieringen

Schermafbeelding-2024-01-03-121948 Openstelling archief van 13:30 tot 16:30 uur Het archief is van mei t/m augustus gesloten voor bezoekers, behalve op afspraak. U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto’s, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer. Tot ziens op de bovenverdieping van de bibliotheek in Parkzicht. (Ingang via Beatrixstraat)

woensdag 18 december
Kerstviering in de Nicolaaskerk Westerland Vrouwen van Nu Wieringen

Vrouwen-van-Nu-Wieringen-logo Kerstviering in de Nicolaaskerk Westerland. Een intieme kerstviering met muziek en verhalen in het mooie kerkje van Westerland. Datum: 18 december 2024; Aanvang: 15.00 uur; Locatie: Nicolaaskerk Westerland; Entree leden: € 9,=, gasten € 12,= (dit is inclusief koffie/thee vooraf en consumptie in de pauze. Meer weten over onze vereniging? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of www.vrouwenvannu.nl/wieringen
Cultuurschuur_1

Zondag: Zondagochtendcafé
WIERINGERWERF - Gezelligheid staat hoog in het vaandel van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Bij de vele activiteiten in de Cultuurschuur is het uiteraard meestal heel gezellig, maar wel gebonden aan een bezoek aan film, theater of lidmaatschap van een club. Deze gezelligheid is ook zomaar vrijblijvend te vinden tijdens het Zondagochtendcafé. Om 10:30 uur staat de koffie klaar en zijn er enkele vrijwilligers om gasten te ontvangen. Iedereen is van harte welkom om even langs te komen. Een leuk gesprek, een nieuwe ontmoeting, een spelletje of gewoon samen genieten van de mooie hal en de expositie die er altijd is.

Klik hier voor meer activiteiten in de CultuurschuurMaandag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet. Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven. • Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3 - 9:30 tot 12:00 uur • Anna Paulowna, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur • Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a - 13:30 tot 16:00 uur Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar. Meer informatie: Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl. Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Broodje-gezondMaandag: Lunchcafé de Oude School

WIERINGERWAARD - Lunchcafé de Oude School is een gezellige plek waar men lekker kan lunchen en gezellig samen kan zijn! Met elkaar wordt er, naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past, gekeken naar wat we gaan lunchen en wie wat wil gaan doen. De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. Het lunchcafé is er voor mensen van alle leeftijden, voor alle inwoners van Hollands Kroon, die het fijn vinden middels het bereiden van een lunch samen bezig te zijn, contacten op te bouwen en om het gezellig met elkaar te hebben. Lunchcafé Wieringerwaard is iedere maandag van 10:30 uur tot 13:00 uur in de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De bijdrage voor de lunch is € 2,50 euro per keer. Voor aanmelding en meer informatie over het Lunchcafé Wieringerwaard kunt u contact opnemen met Eva Bos, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8209 0045.

Dinsdag: Doet & Ontmoet HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet. Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven. • Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur • Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e dinsdag) • Slootdorp, Dorpshuis Slootdorp, Pastoor Braakstraat 1 - 13:30 tot 16:00 uur • Middenmeer, Kroonwaard, Kroonwaard 1 - 13:30 tot 16:00 uur Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar. Meer informatie: Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl. Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag en vrijdag: Naaiatelier en Klussen

MIDDENMEER - Ben je graag creatief bezig of help je graag bij het uitzoeken van tweedehandsspullen, dit kan bij de matchgroepen van Wonen Plus Welzijn bij het Boetje van Present, Brugstraat 32. Heb je nog geen ervaring hierin? Geen probleem! Het doel is gezellig samen zijn, lekker bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen van allerlei leeftijden. In het Naaiatelier worden zo nodig kleine reparaties gedaan aan kledingstukken die worden binnengebracht. Daarnaast maken ze op dit moment tassen voor verkoop in kringloopwinkel het Boetje. Maar je kunt ook leren naaien of zelf creatief bezig zijn. Het Naaiatelier is iedere dinsdag en vrijdagochtend van 9:30-12:00 uur en het Klussen is op vrijdagochtend op dezelfde tijd. Meer informatie of aanmelden: Neem contact op met Caroline de Vries (Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn) op telefoonnummer 06 2551 3804 of via
wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Dinsdag: Informatiepunt Digitale Overheid

WIERINGERWERF / NIEUWE NIEDORP - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen. U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Wieringerwerf is dat in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 en in Nieuwe Niedorp in de bibliotheek aan de Trambaan 10. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.Een medewerker helpt u graag. Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.
Sjoelen_1 Dinsdag: Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie
www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.
Vrouwen-van-Nu-APDinsdag: Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur. U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn. Meer informatie:
vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.
Dinsdag: Digitaal ontmoeten

Wonen-Plus-Welzijn


Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal
HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding. Elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur is het Matchcafé, een onlinebijeenkomst waar je een match kunt maken met iemand met dezelfde interesses om samen iets te ondernemen en wordt er eens in de maand live afgesproken op een gezellige locatie in Hollands Kroon Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft). Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl. Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.
Woensdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet. Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven. • Kreileroord, De Doorbraak, Bollenstraat 24 - 9:30 tot 11:30 uur • Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4 - 9:30 tot 12:00 uur • Breezand, De Carrousel, Pastoor Verhoeffpark 10a - 9:30 tot 12:00 uur • Lutjewinkel, matchgroep De Kolk, Weereweg 32 - 9:30 tot 16:00 uur Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar. Meer informatie: Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl. Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl. Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Woensdag: Informatiepunt Digitale Overheid

ANNA PAULOWNA / HIPPOLYTUSHOEF - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen. U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Anna Paulowna is dit in MFA De Ontmoeting, De verwachting 13 (geopend van 10:00-12:00 uur) en in Hippolytushoef in de bibliotheek in Parkzicht 7 (geopend van 14:00-16:00 uur). Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag. Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.
Woensdag: Soos

DEN OEVER - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere woensdagmiddag om 13:00 uur Soos in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a. Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden. Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.
Woensdag en vrijdag: Internetcafé Keijzershoff

Internet-KeijzershofANNA PAULOWNA - Vrijwilligers staan in Internetcafé Keijzershoff paraat bij al uw vragen op het gebied van het werken met computers als laptops en tablets. Ook kleine technische problemen proberen ze op te lossen en ze geven adviezen voor reparatie of aankoop. Verder zijn er cursussen voor wie bijv. meer wil weten over het werken met Windows of tekstverwerken met Word. Natuurlijk helpen ze ook graag bij administratieve werkzaamheden met websites van de overheid, het ziekenhuis, etc. Denk hierbij aan zaken als het aanvragen van een DIGID, het regelen van zaken van bijv. Ziggo of KPN. U bent welkom op woensdag of vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur in Keijzershoff, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna. Wilt u informatie of een afspraak maken? • Voor de woensdag kunt u mailen met dhr. C. Bakker,
cjbonline@quicknet.nl. • Voor de vrijdag kunt u mailen met dhr. H. Zijlmans, ick002@outlook.com.
Woensdag: Digitaal ontmoeten

Wonen-Plus-Welzijn

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal
HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding. Elke woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur is ActiviteitOnline, een bijeenkomst waar allerlei activiteiten met elkaar worden gedaan, zo wordt er bijvoorbeeld online gekookt en gegeten. Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft). Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl. Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.
Woensdag: Creativiteitsclub

DEN OEVER - De creativiteitsclub in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is iedere woensdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur. Onder het genot van een bakkie koffie of thee is er de mogelijkheid om van alles en nog wat te doen: breien, haken, borduren, 3d kaarten maken, of kartonnage noem maar op. De dames zijn van alle markten thuis. Kom eens een ochtend gratis langs. Voor de kosten hoeft u niet thuis te blijven, die zijn slechts 4 euro per ochtend, inclusief koffie of thee. U zult wel zelf uw materiaal moeten meenemen.

Donderdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet. Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven. • Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur • Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, matchgroep samen eten - 16:30 tot 19:30 uur • Middenmeer, 't Posthuis, Poststraat 16 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e donderdag) • Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 13:30 tot 16:00 uur • Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a - 13:30 tot 16:00 uur • Nieuwe Niedorp, ontmoetingsruimte van de Nijerop (36A) - 13:30 tot 16:00 uur • 't Veld, De Harmonie, Oranjelaan 59 - 9:30 tot 12:00 uur Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar. Meer informatie: Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl. Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl. Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl. Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.
Donderdag: Creaclub DoeMee

WIERINGERWAARD - Creaclub DoeMee is iedere donderdagochtend van 9:30-12:00 uur te vinden in de Zwanenzaal van De Oude School, Populierenlaan 23a. Er wordt door deze groep onder andere geschilderd en gemozaïekt, er worden kaarten gemaakt, aan diamond painting gedaan en gebreid of gehaakt. Iedere deelnemer van de groep neemt eigen werk mee van huis en onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er aan de verschillende creatieve projecten gewerkt. Creaclub Doordat er zoveel verschillende technieken gebruikt worden, inspireren de deelnemers elkaar en leren van elkaar. Ook is er natuurlijk ruimte voor een gezellig gesprek en een goed verhaal. De kosten voor een ochtend bedragen € 2,00. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, loop dan gerust eens binnen. Je bent van harte welkom!

Donderdag: Soos in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:30 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Een kaartje leggen, een partijtje biljarten en darten. Het is natuurlijk ook prima om even een bakkie te doen en een praatje te maken. Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom. De leden van Sjoelclub DAS-RAAK zijn met vakantie tot dinsdag 3 september a.s. Alle activiteiten in het dorpshuis zijn na te lezen op
dorpshuis-hippolytushoef.nl.
Donderdag: Voorleescafé


Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden
NIEUWE NIEDORP - Voorlezen alleen voor kinderen? Echt niet! Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden. Daarom organiseert Wonen Plus Welzijn elke week van 14:00 uur tot 15:30 uur een voorleescafé in het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling, Watersnip 72. Voorleescafe Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u in alle ontspannenheid genieten van het verhaal dat wordt voorgelezen. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten. Heeft u behoefte aan een relaxed uurtje? Even alleen maar luisteren en nergens anders aan denken. Even helemaal in het verhaal zitten en alles om u heen vergeten? Dan is het voorleescafé er voor u! Komt u ook? Meld u dan aan bij het servicepunt Nieuwe Niedorp via telefoonnummer 0224-542660 of stuur een mail naar
niedorp@wonenpluswelzijn.nl.
Donderdag: Digitaal ontmoeten

Wonen-Plus-Welzijn

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal
HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding. Iedere donderdag van 14:30 tot 16:00 uur kunt u meedoen aan Kopje thee met WPW, met een kop thee wordt er bijgepraat over alles wat speelt en beweegt in ieders leven. Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft). Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl. Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.
Donderdag: Kookcafé


Een gezellige plek waar men lekker kan koken en gezellig samen eet!
DEN OEVER - Het kookcafé in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is er voor alle inwoners van Hollands Kroon, die net wat extra behoefte hebben aan contact. Vind je het bijvoorbeeld lastig om onder de mensen te zijn? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van gezonde keuzes? Wil je juist meer leren samenwerken, of meer structuur in de dag krijgen? Dan is het kookcafé echt wat voor jou! Er is geen vast programma, maar wel een fijne structuur en ondersteuning.

koken4
Op elke donderdag van 17:00 uur tot 19:30 uur is het kookcafé in het Vikingschip in Den Oever geopend. Per week wordt er met elkaar gekeken wat we gaan bereiden en wie wat wil gaan doen. Naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past. Het kookcafé is geen open inloop. Wij vragen een bijdrage van € 4,00 per keer voor de maaltijd. Voor aanmelding en meer informatie over het kookcafé Vikingschip kun je contact opnemen met Anja de Jong, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8281 9173.

Vrijdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet. Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven. • Anna Paulowna, matchgroep, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur • Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66 - 9:30 tot 12:00 uur Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar. Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail:
annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Vanaf vrijdag 3 november start de BUURTKAMER Elke vrijdag is iedereen welkom tussen 10.00 en 12.00 uur. Er is tijd en ruimte om gratis een kopje koffie of thee te drinken, een praatje te maken of een spel te spelen. Er is een poolbiljart, een tafelvoetbalspel, een sjoelbak en meer. Locatie: ‘The Gate’, het gebouw achter de Filadelfia Kapel, Beltstraat 7-9, Hippolytushoef
Vrijdag: Soos

LET OP: Wij zijn nu met vakantie vanaf half september bent u weer van harte welkom in het Dorpshuis Hippo. Wij wensen U een mooie vakantie !! HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere vrijdagmiddag om 13:00 uur Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden. Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.
(advertentie)
Actueel...
17-07-2024 Bobslee-piloot Robin Post zoekt gevulde gereedschapskist
17-07-2024 Gesnoeid, hier kan iedereen weer langs op de stoep
17-07-2024 Wieringer molens stonden in de rouwstand
17-07-2024 Hoe kies je de beste verzekering voor jouw scooter
17-07-2024 Overleden de heer Bisschop
17-07-2024 Blij verrast
16-07-2024 Flora bier, nu bestellen
16-07-2024 Asieldier van de week
16-07-2024 Metamorfose bij Tutto Woonstijl, prijsvraag; win een dekbedovertrek set
16-07-2024 Dankadvertentie buurtvereniging Noordervenne
16-07-2024 Snackbar Den Oever heeft nieuwe pachters
16-07-2024 Zeeschilders in Hippolytuskerk
15-07-2024 Maisdoolhof bij Leven van de Wind weer open
15-07-2024 Tulen Traditie Voortgezet bij Bakkerij Dunselman
15-07-2024 Piratenfeest voor De Sammeltjes
15-07-2024 Bestelbus komt klem te zitten en blokkeert Koningsweg
15-07-2024 Toeristische markt in Hippolytushoef
15-07-2024 Gemeenteraad heeft nu vakanti
15-07-2024 Tweede grasmaaierrace TOW
15-07-2024 De Phatfour FLB Serie: Innovatie en stijl op twee wielen
15-07-2024 Stoommachinemuseum ontvangt €200.000 van stichting Weteringschans
14-07-2024 Van boot tot bord: Den Oever wil visserij laten schitteren met nieuw centrum
13-07-2024 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
13-07-2024 Uitslagen Skuuf An
12-07-2024 Wieringer Kermis 2024
12-07-2024 Brandweer Den Oever assisteert Politie
12-07-2024 Dankbetuiging mevrouw Leenders
12-07-2024 Overleden mevrouw Kooij - Poppen
12-07-2024 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
12-07-2024 Zwemtrimgroep zoekt zwemsters
(advertentie)
Poll:
Wat wordt het woensdag?
Zoute Haring
Fish and Chips